A Nagy kedvenc... ha minden héten készítenék ... legalább kétszer ... na, akkor a fiuk, talán elégedettek lennének a mennyiséggel :)))
Hozzávalók:
- 36 db Babapiskóta
- 250 gr (1 doboz) Mascarpone
- 200 ml tejszín
- 2 tojás
- 6 dkg cukor
- 2 ek citromlé v. 1 kk reszelt citromhéj
- 4 dl erős kávé
- 1 dl Brandy vagy rum (elhagyható)
Tetejére:
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a citrommal keverd habosra, majd tedd bele a Mascarpone-t. Keverd egynemű masszává!
Verj kemény habot a tojásfehérjékből, és a tejszínből is, majd mindkettőt - előbb a tejszínhabot, majd utoljára a tojáshabot - forgasd a Mascarpone-s krémbe.
Keverd össze a kávét az alkohollal, és a babapiskótákat egyenként forgasd bele. Ne áztasd, csak tedd bele, forgasd meg és egy pillanat múlva vedd is ki.
Egy tálcára tegyél hosszanti irányban 6+6 áztatott piskótát, majd a krém 2/3-át kend rá, majd újra piskóta és krém, 3 rétegben. A legfelső réteg krém legyen.
Told hűtőbe, és kb 3 óra múlva fogyasztható. Tálalás előtt szórd meg cukrozatlan kakaóporral!
TIPP: A rétegek közé, a krém tetejére szórhatsz csokoládé darabkákat - jó sokat - és a kakaópor tetejére pedig reszelt csokoládét ... ha csokiimádó vagy. :)