Kakaós csiga minden mennyiségben és minden változatban ... mert semmi nem elég :))
Hozzávalók:
Tésztához:
- 70 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál só
- 4 ek cukor
- 4,5 dl tej
- 35 szem édesítőtabletta
Töltelék:
- 10 dkg vaj
- cukor és kakaópor ízlés szerint
Tetejére a sütés után:
- 1 dl forró tej + 1 ek. cukor
- porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt futtasd fel 1 kk. cukor és 1 kk. liszt kíséretében. Törd porrá az édesítőszert, majd minden hozzávalót dolgozz össze laza tésztává. Pici liszttel a tetején takard le és keleszd kb. 1,5 - 2 órát.
Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra kb. 0,5 cm vastagra. Keverd össze a vajat a kakaóport és a cukrot, majd egyenletesen kend a tésztára.
Tekerd fel mint a bejglit, és vágd kb. 1,5 cm vastag szeletekre. A szeleteket tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. A sütőt csak ezután kapcsold be, hogy a tésztát pihentesd addig is, amíg az, a kellő hőfokra melegszik.
200 fok, 15 - 20 perc.
Ha megsültek a gyönyörűségek, még forrón locsold meg forró, cukrozott tejjel, és hagyd hűlni. Tálalás előtt szórd meg a tetejét porcukorral.
TIPP: Tölteléknek kiváló, többek között a mogyorókrém, vagy túrókrém mazsolával ... vagy, furcsa módon a pizzakrém is. Ebben az esetben hagyd ki a 4 ek. cukrot a tésztából :) /De ez már egy másik recept/
Jó étvégyat!