Hozzávalók:
- 30 gr szárított gombakeverék
- 2 nagy hámozott, darabolt burgonya
- 1 hagyma
- 4 ek tarhonya
- 1 tk őrölt édes pirospaprika
- 1 ek. aprított petrezselyem
- 1 tk liszt
- 1 ételízesítő kocka
- 2 karika csípős paprika, vagy egy csipet őrölt erős pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
A tarhonyát pirítsd meg olaj nélkül egy teflonos lábasban, majd tedd félre.
Egy fazékban kevés olajon fonnyaszd meg az aprított hagymát, szórd rá a lisztet. Keverd meg, tedd bele a pirospaprikát, majd öntsd fel 3 dl vízzel.
Jól keverd el, és tedd bele a gombát. Fedd le, és főzd kb 10 percig.
Ezután tedd bele a burgonyát a pirított tarhonyát és a fűszereket. Öntsd fel fél liter vízzel és lefedve főzd készre a levest.
Jó étvágyat!
TIPP: Tálaláskor szórj a tetejére is friss aprított petrezselymet.