Hozzávalók:
- 500 gr konzerv (főzött), vagy fagyasztott zöldbab
- 2 répa
- 1 hagyma
- 3 lapka sajt
- 1 nagy burgonya
- 15 dkg száraz levestészta
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 kisebb zellerszár
- ételízesítő kocka
- só, bors
Elkészítés:
Hámozd meg a burgonyát és a répát, majd darabold kisebb kockákra. A száraztésztát, olaj nélkül pirítsd meg egy teflonos lábasban.
Az aprított hagymát olajon párold meg, szórd bele a pirospaprikát, keverd meg majd önts hozzá 2 ek vizet. Tedd bele a burgonyát, a répát, és a pirított tésztát. Ha a zöldbab fagyasztott, tedd bele azt is. Dobd bele a zellert és a fűszereket.
Ha a zöldbab konzerv, akkor tedd levével együtt a levesbe amikor a krumpli megpuhult. Ekkor tedd bele a lapka sajtot is. Picit forrald össze míg a sajt elolvad és már fogyasztható is.
Jó étvágyat!
TIPP: Tálaláskor szórj frissen darabolt zellerlevelet a leves tetejére.