Kagyló Mornay mártással

Hozzávalók:
- 16 db fésűkagyló
- 1/4 húsos paprika felkockázva
- 1 kis vöröshagyma csíkokra vágva
- 3 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 200 ml tej
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 tojássárga
- 50 ml tejszín
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 1 csipet Cayenni bors
- 1 kk fekete bors
- só



Elkészítés:

A vajt olvaszd föl és szórd bele a lisztet. Keverd el, folytonos keverés mellett öntsd bele a tejet, majd főzd sűrűre. Szórd bele a szerecsendiót, borsot és két csipet sót.


Vedd le e tűzről és keverd bele a sajt felét a tojássárgát a Cayenni borsot és a tejszínt.

A kagylók puha belsejét szedd ki és mosd meg. A kagyló héjakat is tisztítsd meg.

Tedd vissza a kagylóhúst a kagylóba, majd oszd el rajta paprikát és hagymát. Sózd meg, majd mindegyik kagylót töltsd meg a mártással, vigyázva, ne folyjon ki.

Szórd meg a tetejét sajttal és told előmelegített sütőbe. Süsd addig, míg a sajt ráolvad a tetejére.

180 fok, 7-8 perc.
Tálald friss salátával, vagy előételként egy finom vacsorához.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis