- 1 radikkió (vörös cikória)
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- 400 gr főtt fodros tészta
- 2 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 300 ml tej
- 100 ml tejszín
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 3 dkg parmezán sajt
- só, bors, olaj
Elkészítés:
A radikkiót tisztítsd meg, csumáját vágd ki. Szeleteld hosszú csíkokra és egy nagyobb lábasban fonnyaszd meg olajon a fokhagymával, sóval és borssal együtt.
Olvaszd fel a vajat, szórd bele a lisztet és keverd pár pillanatig. Folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a tejet, és főzd sűrűre.
Szórd bele a szerecsendiót, keverd bele a tejszínt, és ízlés szerint borsozd meg, hogy édes - csípős legyen.
Keverd a mártást a cikóriához, majd keverd össze a tésztával. Tálald melegen, parmezán sajttal a tetején.
Jó étvágyat!