Lasagne vörös cikóriával

Hozzávalók:

- 300 gr lasagne (száraz) tészta
- 3 kisebb fej vörös cikória (radikkió)
- 4 ek. oliva olaj
- 60 gr vaj
- 4 ek liszt
- 800 ml tej
- 2 gerezd aprított fokhagyma
- 50 gr reszelt parmezán sajt
- só, bors

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, szórd bele a lisztet keverd jól el, majd öntsd fel a tejjel. Kevergetve főzd sűrűre. Ha túl sűrű lenne, tejjel még hígítható.

Vágd a cikóriát darabokra sózd és borsozd meg bőségesen, majd a fokhagymával, 2 ek. olívaolajon 1 ek vízzel, fonnyaszd meg a leveleket max. 2-3 percig. A levelek még roppanósak maradjanak. A cikóriát ezután  keverd a mártáshoz.

Egy tepsi aljára önts 2 ek olívaolajat és rakj le egy sor tésztát. Kend meg a tésztát a cikóriás mártással. A mártás után egy újabb réteg tészta következik és így tovább, amíg minden hozzávaló elfogy. Az utolsó réteg a mártás legyen, amit szórj meg bőségesen parmezán sajttal.

Told középső rácsra az előmelegített sütőbe és süsd szép pirosra a tetejét. 

180 fok, 60 perc.

Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis