Tengeri csiga

Hozzávalók:


- 350 gr főtt gégecső tészta (nagyobb csigatészta)
- 300 gr apró polip
- 150 gr főzött zöldborsó
- 2 répa vékony csíkokra szeletelve
- 4 db gyöngyhagyma (savanyúság) darabolva
- 1 ek aprított, friss petrezselyem
- 50 ml olíva olaj
- 1 húsleves kocka
- só, bors

Elkészítés:

A vékonyan felszeletelt répát tedd forrásba lévő sós vízbe 5-7 percre. Majd szűrd le és egy lábasban az olívaolajjal együtt pirítsd 5-7 percig. (A répát vékonyan felszelni  legegyszerűbb egy krumplihámozóval.) 

Tedd bele a polipokat, sót, borsot és a friss petrezselymet. Pirítsd 3-4 percig együtt, majd dobd bele a leveskockát és öntsd fel 1 dl vízzel. Fedd le az edényt és párold addig, amíg az összes vizet elfőtte.

Amikor kész, öntsd hozzá a borsót a gyöngyhagymát és a főtt tésztát. Kevergetve 1-2 percig pirítsd össze. 

Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis