Hozzávalók:
- 350 gr tollhegy tészta (főtt)
- 1 nagy mozzarella
- 300 gr érett paradicsom
- 200 gr (főtt) borsó
- 1 darabolt hagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- 4 ek. parmezán sajt
- 50 ml olíva olaj
- só, bors
Elkészítés:
A hagymát fonnyaszd meg 4 ek olíva olajon a hámozott és feldarabolt paradicsommal. Sózd, borsozd meg és főzd 10 percig, majd tedd bele a borsót és a feldarabolt bazsalikomot. Keverd össze 1-2 perc és vedd le a tűzről!
Keverd a főtt tésztát a paradicsommártásba. Keverj hozzá 3 ek parmezán sajtot és az apró darabokra vágott mozzarella felét.
Tepsi aljára öntsd a maradék olíva olajat, majd rá a paradicsomos tésztát. Tetejét szórd meg a maradék parmezánnal és mozzarellával. Told előmelegített sütőbe és süsd, míg a teteje enyhén barnulni kezd.
200 fok, 10 - 12 perc.
Tálald melegen, lehetőleg azonnal.
Jó étvágyat!