Hozzávalók:
- 350 gr barna rizs
- 400 gr radikkió (vörös cikória)
- 4 articsóka
- 1 hagyma
- 50 gr kockára vágott húsos szalonna
- 1 liter húsleves (lehet kockából is)
- 1 dl fehér bor
- 20 gr vaj
- 4 el olíva olaj
- 1/2 citrom leve
- bors, só
Elkészítés:
Tisztítsd meg a cikóriát és az articsókát. Az articsókánk makacs szárát a külső kemény leveleket és a levelek hegyes végeit távolítsd el! Ezután darabold fel az articsókát kisebb darabokra, tedd bele egy nagyobb tál vízbe amennyi ellepi és locsold meg a citrom levével.
Egy nagy serpenyőben az olajon süsd meg a szalonnát. Tedd bele a nagyobb darabokra vágott hagymát a leszűrt articsókát és a radikkiót. Borsozd meg és gyakran kevergetve fonnyaszd meg a "zöldségeket" 3-4 perc alatt.
Add hozzá a rizst és öntsd fel a borral és fedd le az edényt. Ha a bort elfőtt öntsd fel a húslevessel és újra fedd le az edényt.
A rizottó akkor van készen, mikor az összes folyadékot felszívta a rizs. Miután az ételünk kész, keverd el benne a vajat. Tálald melegen, lehetőleg azonnal.
Jó étvágyat!