Hozzávalók:
- 400 gr tisztított tintahal (kalamári)
- 200 gr radikkió (vörös cikória)
- 60 gr zsemlemorzsa
- 3 ek húsleves (lehet leveskockából is)
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 1 ek aprított petrezselyem
- 1 tojás
- só, bors, olaj
Elkészítés:
Keverd össze a húslevest és a zsemlemorzsát. Tedd félre.
Vágd le a kalamárik csápjait, és a csápokat darabold apróra. A megtisztított cikóriát vágd hosszú csíkokra és pirítsd meg a csápokkal együtt olajon, sóval, borssal és a fokhagymával kb. 2-3 perc alatt.
Egy tálban jól keverd össze az áztatott zsemlemorzsát, a radikkiót és a csápokat, a tojást és a petrezselymet. Sózd meg és borsozd, kissé pikánsra.
Töltsd meg a keverékkel a tisztított kalamárikat ott, ahol levágtad a csápjukat, majd tűzd össze egy fogpiszkálóval.
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel annyi olajat, hogy a tintahalakat félig ellepje. Süsd a kalamárik mindkét oldalát szép pirosra, lassú tűzön 12-15 percig.
Tálald melegen, salátával... és széles mosollyal :))
Jó étvágyat!