Az eredeti recept spenóttal készül, amit "sajnos" kiscsaládunk nem szeret. Annyi baj legyen! A sóskalevél is megteszi! ;) Pikáns vacsorafogás, különleges alkalmakra...

Hozzávalók:
- 500 gr tisztított garnélarák
- 1 dl frissen facsart narancslé
- 1 dl tejszín
- 100 gr répa
- 1 kisebb póréhagyma
- 250 gr sóskalevél (vagy spenót)
- 1 ek citromlé
- só, bors. olaj
Elkészítés:
- 1 dl tejszín
- 100 gr répa
- 1 kisebb póréhagyma
- 250 gr sóskalevél (vagy spenót)
- 1 ek citromlé
- só, bors. olaj
Elkészítés:
A tisztított sóskaleveleket főzd gőz fölött kb 1-2 percig, majd szedd a tálalótál közepére. Fedd le, tartsd melegen.
Melegíts olajat egy serpenyőben, tedd bele a rákokat a fűszerekkel együtt és főzd 3-4 perig. Szedd a rákokat a sóskalevelek köré.
Keverd össze a tejszínt a citromlével és kissé verd fel. A narancslevet főzd a felére, majd öntsd bele a tejszint. Főzd össze, forralás nélkül, kb. 1 percig. A mártást még melegen öntsd a rákocskák és a sóskalevelek alá.
A tisztított répát és a póréhagymát zöldséghámozóval szeleteld vékony csíkokra és kevés vízben főzd 5-6 percig. Amikor elkészült, szórd a rákokra.
Jó étvágyat!
TIPP: 1. Az étel viszonylag gyorsan elkészíthető, de elkészítése alatt fontos, minden elkészült "részt" tarts melegen. Sajnos az utólag felmelegítés, jelentősen ront az étel minőségén.
2. A narancsmártás helyett próbáld ki a Bigard - mártást elkészíteni, ami ugyan szintén narancsos, de mégis más, egészen különleges. A Bigard - mártás elkészítése.
2. A narancsmártás helyett próbáld ki a Bigard - mártást elkészíteni, ami ugyan szintén narancsos, de mégis más, egészen különleges. A Bigard - mártás elkészítése.