Töltött paradicsom


Hús nélkül... vacsorára! 

Hozzávalók (4 személyre):
- 4 db nagy paradicsom
- 15 dkg főtt rizs
- 2 tojás
- 1 ek friss aprított bazsalikom
- 1 ek friss aprított petrezselyem
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 4 vékony szelet füstölt sajt
- 1 ek olíva olaj
- só, bors

Elkészítés:

Mosd meg alaposan a paradicsomokat és vágd le a tetejüket mint egy kalapot. Vágj le az aljukból egy  piciny szeletet éppen annyit csak, hogy biztosan álljanak majd a tepsiben. 

Minden paradicsom belsejét kapard ki, csak a széle maradjon. Egy evőkanál olajon pirítsd össze 1-2 percig a paradicsom belsejét sóval, borssal, petrezselyemmel, bazsalikommal és a fokhagymával, majd keverd össze a rizzsel. 

Minden kivájt paradicsom belsejét dörzsölj be sóval és üss bele egy fél tojást. (Fél tojás? Nem ördögi... mindenkinek megy :) ) Töltsd meg a paradicsomokat a rizses keverékkel. Fedd le a kalapokkal és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Told előmelegített sütőbe és  süsd készre.

180 fok 25 perc.
Tálald fokhagymás pirítóssal és egy szelet sózott hallal.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis