Hús nélkül... vacsorára!
Hozzávalók (4 személyre):
- 4 db nagy paradicsom
- 15 dkg főtt rizs
- 2 tojás
- 1 ek friss aprított bazsalikom
- 1 ek friss aprított petrezselyem
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 4 vékony szelet füstölt sajt
- 1 ek olíva olaj
- só, bors
Elkészítés:
Mosd meg alaposan a paradicsomokat és vágd le a tetejüket mint egy kalapot. Vágj le az aljukból egy piciny szeletet éppen annyit csak, hogy biztosan álljanak majd a tepsiben.
Minden paradicsom belsejét kapard ki, csak a széle maradjon. Egy evőkanál olajon pirítsd össze 1-2 percig a paradicsom belsejét sóval, borssal, petrezselyemmel, bazsalikommal és a fokhagymával, majd keverd össze a rizzsel.
Minden kivájt paradicsom belsejét dörzsölj be sóval és üss bele egy fél tojást. (Fél tojás? Nem ördögi... mindenkinek megy :) ) Töltsd meg a paradicsomokat a rizses keverékkel. Fedd le a kalapokkal és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Told előmelegített sütőbe és süsd készre.
180 fok 25 perc.
Tálald fokhagymás pirítóssal és egy szelet sózott hallal.
Jó étvágyat!