- 1,5 kg főtt burgonya
- 40 dkg pulyka vagy sertés apróhús
- 20 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 1 lilahagyma
- 2 – 3 gerezd aprított fokhagyma
- 400 ml tejföl
- vaj, só, ételízesítő, bors
Elkészítés:
A megmosott húst vagdald apró
darabokra. A hagymákat vágd finomra, majd egy serpenyőben kevés vajon pirítsd
meg a hússal együtt. Fűszerezd fokhagymával és a fűszerekkel.
A krumplit
karikázd fel, a gombát vagdald kisebb darabokra és a tejfölt keverd el 1 kk
ételízesítővel. Egy sütőedényt mázolj ki vajjal és rakj az aljára egy sor
krumplikarikát. Kend meg tejföllel majd
szórj rá gombát majd hagymás apróhúst. Ismételd a rétegezést addig, amíg a
hozzávalók elfogynak.
A tetejére burgonya kerüljön, melyre kend rá a maradék
tejfölt, majd önts alá fél dl vizet és lefedve told az előmelegített sütőbe.
Süsd fél órát, majd vedd le a fedőt és a krumplit a tetején süsd ropogósra.