Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 20 dkg zöldborsó
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- tej
- olaj
- 1 tk kakukkfű,
- 1 ek petrezselyem
- só, bors,
- 1+1 tk pirospaprika
Elkészítés:
A zöldségeket vágd apró
kockákra és olajon pirítsd meg. Szórd meg pirospaprikával, majd öntsd fel 2,5
liter vízzel. Szórd bele a kakukkfüvet, sózd, borsozd meg. Forrald fel.
A
sertéshúst, a tojást, és a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét gyúrd
össze. Fűszerezd sóval, borssal, fokhagymával, pirospaprikával. Formázz
gombócokat a húsmasszából, és a forrásban lévő levesben főzd meg kb. 30-35
perc. Szükség esetén a levest még utána fűszerezheted. Finomra vágott petrezselyemmel
tálald.
Jó étvágyat!