Kakukkfüves húsgombócleves



Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 20 dkg zöldborsó
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- tej
- olaj
- 1 tk kakukkfű,
- 1 ek petrezselyem
- só, bors,
- 1+1 tk pirospaprika

Elkészítés:

A zöldségeket vágd apró kockákra és olajon pirítsd meg. Szórd meg pirospaprikával, majd öntsd fel 2,5 liter vízzel. Szórd bele a kakukkfüvet, sózd, borsozd meg. Forrald fel. 

A sertéshúst, a tojást, és a tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlét gyúrd össze. Fűszerezd sóval, borssal, fokhagymával, pirospaprikával. Formázz gombócokat a húsmasszából, és a forrásban lévő levesben főzd meg kb. 30-35 perc. Szükség esetén a levest még utána fűszerezheted. Finomra vágott petrezselyemmel tálald. 
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis