Szűzérmék barbecue mártással



Hozzávalók:

- 60 dkg sertésszűz
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 15 dkg sűrített paradicsom konzerv
- 4 – 4 ek borecet és méz
- 1 kk morzsolt kakukkfű
- 1 leveskocka
- 2 ek Worcester – mártás
- 1 kk mustár
- bors, só

Elkészítés:

A mártáshoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát forró olajban fonnyaszd meg. Add hozzá a paradicsomot, az ecetet, a kakukkfüvet, a mézet, a leveskockát a Worcester – mártást, a mustárt, a sót, borsot és 1 dl vizet., majd 10 perc alatt kis lángon forrald össze. 

A húst tedd hőálló tálba és öntsd rá a mártás felét, fél órát pihentesd, majd 20 percig forró sütőben süsd, félidőben fordítsd meg. Amikor puha, vedd ki a sütőből, éles késsel szeleteld vékony szeletekre. 

A maradék mártást tálkában tálald a hús mellé. Körítheted héjában sült krumplival és zöldsalátával.
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis