- 700 gr liszt
- 50 gr élesztő
- 120 gr cukor
- 100 gr puha vaj
- 300 ml langyos tej
- 1 tojás
- 1 kk só
Töltelék:
- 30 ml olaj
- 4 ek cukor
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
Tetejére:
- 1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt futtasd föl 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral és 1 tk liszttel, majd a hozzávalókat dagaszd össze rugalmas tésztává. Letakarva keleszd 50 percig.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 50x40 cm lapra. Kend meg a tetejét olajjal, majd szórd rá egyenletesen a kakaóport és a cukrot.
A hosszabbik oldalától tekerd fel a tésztát mint a bejglit.
Formálj belőle koszorút és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. A hajtás vége alulra kerüljön.
Éles ollóval vagdald be a sütemény szélét 2/3 részig kb 2 centiméterenként.
Minden harmadik darabot hajtsd befelé a koszorú belsejébe.
Kend meg tojással, és előmelegített sütőben süssd szép pirosra. Ha nagyon barnulna a teteje a 10 perc környékén, fedd le alufóliával.
200 fok, 20 perc.