Cipóhoz:
- 400 gr liszt
- 1 cs szárított élesztő (7gr)
- 40 gr vaj
- 100 ml langyos víz
- 150 ml natur joghurt
- 1 kk cukor
- 1 tk só
Töltelék:
- 4 db nagyobb pulykamáj
- 4 tojás
- sülthús fűszerkeverék
- só, bors
Tetejére:
- 1 tojás
- sajt (elhagyható)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból gyúrj könnyű tésztát, majd letakarva keleszd 30 percet. A megkelt tésztát vágd négy részre és nyújtsd kb.15x15 lapra. Mindegyik lapot szórd meg borssal, sóval és a fűszerkeverékkel.
Egy műzlistál alját lisztezz be és teríts bele egy tésztalapot. Tedd rá a májat és szórd meg sóval és a fűszerekkel.
Üss rá egy tojást és sózd meg. Hajtogasd a rakományra a tésztaszéleket, hogy az ne folyjon ki. Ismételd meg a műveletet mind a 4 tésztával, májjal és tojással.
Tedd a cipókat sütőpapírra. Kend meg a tetejüket tojással, és szórd meg sajttal. Előmelegített sütőben süssd szép pirosra a tetejüket.
180 fok, 30 perc.
Tálald rizzsel, tartármártással, vagy egyszerűen csak friss salátával.
Jó étvágyat!