Kagyló Brandy-vel

Különleges olasz előétel egy különleges vacsorához. :) 


Hozzávalók:
- 8 db fésűkagyló (conchiglie di capesante)
- 2 mogyoróhagyma
- 50 gr főtt borsó
- 20 gr vaj
- 3 ek fehérbor
- 3 ek Brandy
- 1 tk liszt
- 1 hagymaszár
- só, bors


Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben majd tedd bele a kagyló puha belső részeit és a darabokra vágott mogyoróhagymát. Párold meg a vajon kb 2-3 percig, majd öntsd hozzá a Brandy-t. 

Főzd addig, míg az ital elpárolog, majd add hozzá a lisztet a bort, keverd jól el és a borsót. Sózd, borsozd meg és lefedve párold össze. Kb. 5 perc.

A megmosott és tisztított kagylók belsejébe töltsd a keveréket, egyenletesen elosztva, majd a hagymaszárat darabold a tetejére. Melegen tálald.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis