Bakonyi gombamártás


Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 300 ml tejföl
- 5 dkg füstölt szalonna kockázva
- 5 dkg vöröshagyma aprítva
- 5 dkg liszt
- 1 tk liszt
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 dl víz vagy húslé
- só, bors

Elkészítés:

A szalonnát süsd ki és zsírjában pirítsd meg a hagymát. 

A megtisztított és cikkekre vágott gombát dobd a hagymához rövid ideig pirítsd együtt, sózd és borsozd meg. Szórd bele a pirospaprikát és engedd fel egy dl vízzel vagy húslével. 

A paradicsom héját húzd le, a paprikával együtt vágd apró kockára, majd add a gombához. Főzd készre a gombát. 
A tejfölt keverd csomómentesre a liszttel én öntsd a gombára. Forrad ki jól.
Kiváló mártás natúran sütött (barna) húsokhoz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis