- 25 dkg sertéscsont
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 5 dkg zellergumó
- 5 dkg fokhagyma
- 3 dkg cukor
- 0,5 dkg egész bors
- 1 tk kakukkfű
- 4 dkg paradicsompüré
- 2 dkg só
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 1/5 l víz
- olaj
Elkészítés:
A feldarabolt sertés csontot olajon pirítsd meg. Szórd meg cukorral és süsd tovább.
Tedd bele a megtisztított feldarabolt zöldségeket, majd a paradicsompürét. Az egészet pirítsd rozsdabarnára, sózd borsozd, majd engedd fel másfél liter vízzel.
Lassú forralással főzd kb 4 órát, majd szűrd le és szedd le a zsírját.
Barnamártás elkészítéséhez, és egyes ételek párolásához és további mártások elkészítéséhez használható.