Olasz levesek ínyenceknek
Hozzávalók:
- 20 dkg száraz lencse
- 5 dkg szalonnakockák
- 18 sült, meghámozott, darabolt gesztenye
- 2 ek paradicsompüré
- 2 babérlevél
- csipetnyi kakukkfű és majoránna
- néhány levélke bazsalikom
- olívaolaj, só, bors
- pirított kenyérszeletek a tálaláshoz
Elkészítés:
Előző este áztasd langyos
vízbe a lencsét. Másnap szűrd le, mosd meg és másfél liter vízben, babérlevéllel és sóval főzd puhára. (Ha már
főtt konzervlencsét használsz, természetesen mindezekre nincs szükség.)
Kevés
olajon süsd meg a szalonnakockákat, tedd bele a gesztenyedarabokat és pirítsd
együtt néhány percig. Szórd bele a kakukkfüvet, a majoránnát, a bazsalikomot és
engedd fel egy merőkanálnyi meleg vízzel, vagy a lencse főzővizével.
Keverd
bele a paradicsomot is. Sózd és borsozd, majd rövid forralás után öntsd bele a
főtt lencsét. Főzd össze kb. 10 percet, majd tálald pirított kenyérszeletekkel.
Jó étvágyat!