Abruzzói lencseleves


Olasz levesek ínyenceknek

Hozzávalók:
- 20 dkg száraz lencse
- 5 dkg szalonnakockák
- 18 sült, meghámozott, darabolt gesztenye
- 2 ek paradicsompüré
- 2 babérlevél
- csipetnyi kakukkfű és majoránna
- néhány levélke bazsalikom
- olívaolaj, só, bors
- pirított kenyérszeletek a tálaláshoz

Elkészítés:

Előző este áztasd langyos vízbe a lencsét. Másnap szűrd le, mosd meg és másfél liter vízben,  babérlevéllel és sóval főzd puhára. (Ha már főtt konzervlencsét használsz, természetesen mindezekre nincs szükség.) 

Kevés olajon süsd meg a szalonnakockákat, tedd bele a gesztenyedarabokat és pirítsd együtt néhány percig. Szórd bele a kakukkfüvet, a majoránnát, a bazsalikomot és engedd fel egy merőkanálnyi meleg vízzel, vagy a lencse főzővizével. 

Keverd bele a paradicsomot is. Sózd és borsozd, majd rövid forralás után öntsd bele a főtt lencsét. Főzd össze kb. 10 percet, majd tálald pirított kenyérszeletekkel.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis