Burgonyaropogós nyári mártogatóssal



Hozzávalók:
- 1 kg főtt burgonya
- 2 tojás
- liszt, zsemlemorzsa
- vaj, olaj
- bors, szerecsendió, só

Mártogatóshoz:
- 150 ml tejszín
- 150 ml majonéz
- 1 retek
- 1 uborka
- 1 piros színű paprika
- 15 dkg füstölt sonka vagy tarja
- cukor, citromlé
- mustár
- bors, só

Elkészítés:

A főtt burgonyát még melegen törd át és keverj bele 2 tojássárgáját, diónyi vajat, fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Hagyd kihűlni a masszát, majd lisztezett felületen formázd henger alakúra. Vágd kisebb darabokra, forgasd felvert tojásfehérjébe majd zsemlemorzsába és forró olajban süsd meg. 

A mártáshoz jól keverd össze a majonézt a tejszínnel és az ízesítőkkel. A zöldségeket és a tarját egészen apró darabokra vagdald és keverd össze a mártással. A burgonyát tálald forrón, a mártást hidegen.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis