- 1 kg főtt burgonya
- 2 tojás
- liszt, zsemlemorzsa
- vaj, olaj
- bors, szerecsendió, só
Mártogatóshoz:
- 150 ml tejszín
- 150 ml majonéz
- 1 retek
- 1 uborka
- 1 piros színű paprika
- 15 dkg füstölt sonka vagy
tarja
- cukor, citromlé
- mustár
- bors, só
Elkészítés:
A főtt burgonyát még melegen
törd át és keverj bele 2 tojássárgáját, diónyi vajat, fűszerezd sóval, borssal
és szerecsendióval. Hagyd kihűlni a masszát, majd lisztezett felületen formázd
henger alakúra. Vágd kisebb darabokra, forgasd felvert tojásfehérjébe majd zsemlemorzsába
és forró olajban süsd meg.
A mártáshoz jól keverd össze a majonézt a tejszínnel
és az ízesítőkkel. A zöldségeket és a tarját egészen apró darabokra vagdald és
keverd össze a mártással. A burgonyát tálald forrón, a mártást hidegen.
Jó étvágyat!