Fahéjas sertésszelet



Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 5 dl tej
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál liszt
- 7 dkg vaj
- bors, só

Elkészítés:

Forró vajban süsd át az egészben hagyott combot. Sózd, borsozd meg, hintsd meg fahéjjal és öntsd hozzá a tejet. Fedd le és kis lángon párold puhára. 

Amikor megpuhult, vedd ki a párolóedényből és szeleteld fel. 

A tejes mártást folyamatosan kevergetve 1 kk vajjal és 1 evőkanál liszttel sűrítsd be és ízlés szerint fűszerezd. Rendezd tálra a felszeletelt húst, és öntsd rá a meleg mártást. Tálald vajban sütött burgonyakockákkal és gyümölcskompóttal.
Jó étvágyat!
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis