- 10 dkg főtt masnitészta
- 1 kisebb zeller
- 3 kisebb sárgarépa
- 2 – 2 sárga és piros színű
paprika
- 2 paradicsom
- 1 csokor újhagyma
- 15 dkg sonka
- 100 ml majonéz
- 3 ek. tej
- citromlé, bors, só
Elkészítés:
A zellert és a répákat aprítsd
kockákra és párold roppanósan puhára. A sonkát és a paprikát kockázd fel, a
paradicsomot és az újhagymát karikázd fel és mindent keverj össze a párold
zöldségekkel. Keverd hozzá a főtt tésztát is.
A majonézt keverd össze a tejjel,
citromlével, sóval, borssal és öntsd a zöldséges tésztára. Alaposan keverd
össze, majd hűtsd le. Tálaláskor díszítsd zöldségekkel és sonkadarabokkal.
Jó étvágyat!