Paradicsomos - húsos bab



Hozzávalók:
-50 dkg csont nélküli sovány marhahús
-40 dkg főtt vörösbab
-1 nagy vöröshagyma
-3 hámozott paradicsom v. 3 kanál sűrített paradicsom
-1 – 2 kis erős paprika
-3 gerezd fokhagyma
-oreganó
-őrölt kömény
-só, bors, olaj

Elkészítés:

A húst vágd egészen apró kockákra. A finomra vágott hagymát olajon pirítsd világosra és add hozzá a húst. 

Nagylángon, állandóan kevergetve süsd zsírjára. Tedd bele a paradicsomot az apróra vágott csípős paprikát, a fokhagymát és a fűszereket. 
 
Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi és forrald fel. Ha felforrt mérsékeld a tüzet és fedő alatt főzd puhára. Amikor puha a hús, öntsd hozzá a babot, forrald össze és tálald forrón friss csavart zsemlével.
Jó étvágyat! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis