Töltött sült paprika



Hozzávalók:
- 3 – 3 sárga, piros és zöld színű kaliforniai paprika
- 30 dkg pulykamell
- 20 dkg mirelit sárgarépakocka
- 1 ü konzerv spárga
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb aprított vöröshagyma
- 1 – 1 ek szójaszósz és szezámolaj
- 1 kk gyömbérpor
- olaj, só

Elkészítés:

A kiolvasztott sárgarépát, a metéltre vágott húst, és a feldarabolt spárgát tedd egy tálba, majd locsold meg szójaszósszal és szezámolajjal. 

Kevés olajon párold meg a hagymát a zúzott fokhagymával, majd tedd hozzá a pulykás keveréket. Sózd, fűszerezd gyömbérrel, majd nagy lángon állandóan kevergetve addig süsd, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. 

A paprikákat hosszában vágd ketté és töltsd meg a húsos keverékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakd a megtöltött paprikákat, majd közepes hőmérsékletű sütőben 10 – 15 perc alatt süsd készre. Főtt rizzsel tálalva, de önállóan is kiváló vacsoraétel.
Jó étvágyat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis