Hozzávalók:
- 3 – 3 sárga, piros és zöld
színű kaliforniai paprika
- 30 dkg pulykamell
- 20 dkg mirelit sárgarépakocka
- 1 ü konzerv spárga
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb aprított
vöröshagyma
- 1 – 1 ek szójaszósz és
szezámolaj
- 1 kk gyömbérpor
- olaj, só
Elkészítés:
A kiolvasztott sárgarépát, a
metéltre vágott húst, és a feldarabolt spárgát tedd egy tálba, majd locsold meg
szójaszósszal és szezámolajjal.
Kevés olajon párold meg a hagymát a zúzott
fokhagymával, majd tedd hozzá a pulykás keveréket. Sózd, fűszerezd gyömbérrel,
majd nagy lángon állandóan kevergetve addig süsd, amíg a hús és a zöldségek is
megpuhulnak.
A paprikákat hosszában vágd ketté és töltsd meg a húsos
keverékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakd a megtöltött paprikákat, majd
közepes hőmérsékletű sütőben 10 – 15 perc alatt süsd készre. Főtt rizzsel
tálalva, de önállóan is kiváló vacsoraétel.
Jó étvágyat!